Wedding Chapels

Las Vegas staat natuurlijk bekend om de vele Wedding Chapels, vaak gebruikt in menig film en televisieserie. Niet voor niets heeft de stad de bijnaam Marriage Capital of the World, ofwel Trouwhoofdstad van de wereld. Trouwen in Las Vegas is bijna net zo gemakkelijk als het bestellen van een drankje. Je kunt zelfs letterlijk trouwen door een Drive-thru. De vele Wedding Chapels zijn open tot middernacht en voor een zeer goedkope prijs trouw je in je eigen stijl. Namen als Paul Newman, Elvis Presley, Michael Jordan, Johnny Depp en Jon Bon Jovi gingen je al voor.

Waar het vroeger mogelijk was om 24 uur per dag te trouwen in Las Vegas, is dat nu nog mogelijk tot rond middernacht. Dat voorkomt misschien een hoop ongewenste bruiloften die onder invloed zijn gesloten.

Er zijn in Las Vegas heel erg veel Wedding Chapels waar je kunt trouwen. Bijna elk groot hotel beschikt over een eigen Wedding Chapel. Uiteraard zijn deze trouwkapels in dat geval ingericht naar de stijl van het hotel. In Hotel Paris krijg je een bruiloft in Franse stijl, en in hotel The Venetian een Italiaans bruiloft. Hotel Ceasars Palace is dan weer in Romeinse stijl. Natuurlijk is een thema ook mogelijk. En natuurlijk kun je je laten trouwen door een Elvis Presley look-a-like en Elvis Presley stijl! Bijna elke chapel biedt het Elvis Presley-arrangement.

Bekende op zichzelf staande Wedding Chapels in Las Vegas zijn:
Chapel of the Flowers
Graceland Wedding Chapel
Mon Bel Ami Wedding Chapel
The Little Church of the West
The Little White Wedding Chapel
Wee Kirk O’the Heather
The Little Vegas Chapel

Eén van de leukste manieren om in Las Vegas te trouwen zijn misschien wel de Drive-through weddings. Je leest het goed, net zoals je door de Drive-through van de McDonald’s of de Burger King gaat, kan je in Las Vegas door de Drive-through voor je eigen bruiloft!

Voordelen van een Las Vegas-bruiloft zijn:
1. Het is zeer goedkoop, al voor minder dan € 100,- kun je trouwen in Las Vegas. Natuurlijk kun je de bruiloft ook zo groot maken als je zelf wilt. Met limousine of helikopter rit bijvoorbeeld. Met een uitgebreid buffet en met fotograaf en videograaf, alles is mogelijk. Het wordt zo groot en zo duur als je zelf wilt.
2. De huwelijksnacht wordt gegarandeerd een feest in Las Vegas. In Las Vegas is het namelijk altijd feest, of je elkaar nu kent of niet. En dat geldt al helemaal wanneer je in bruidskleding bent!
3. Alles is mogelijk, bijna dan.
4. In verreweg de meeste Wedding Chapels is het mogelijk om een live stream te hebben. Zo kunnen dierbaren en geliefden via een live-internetverbinding de bruiloft zien. Niemand hoeft de bruiloft zo te missen.
5. Getuigen zijn niet nodig, of een ander bruidspaar of toevallige voorbijganger is je getuige. Natuurlijk mag je wel je eigen getuige meenemen.

Wat heb je nodig om te trouwen?
Om te kunnen trouwen heb je van beide partners het volgende nodig:
– paspoort
– internationale geboorteakte
– akte van trouwbevoegdheid
– uittreksel van het bevolkingsregister (internationaal)
– marriage license (indien je een rechtsgeldig huwelijk wil)

De Marriage License kun je halen bij het Marriage License bureau:
201 Clark Avenue Las Vegas
Telefoonnummer: (702) 671- 0600

Op de achterkant staat hoe je verder moet handelen om het huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig te kunnen verklaren.

Is een huwelijk in Las Vegas rechtsgeldig?
Een huwelijk dat is gesloten in Las Vegas is in beginsel niet rechtsgeldig. Wil je dit wel, dan moet je een ‘marriage license’ halen in Amerika en daarna een hoop papieren afhandelen in Nederland. Zorg dus dat je dit goed regelt indien je wilt dat je Las Vegas huwelijk rechtsgeldig is.

Meer bezienswaardigheden in Las Vegas: