Stranden Side

Door de unieke ligging van Side zijn er twee lange stranden, aan beide kanten van de stad. Hier is het heerlijk vertoeven in de zomer. Aan het strand dat ligt aan de westelijke kant van Side, zijn vooral veel gezinnen te vinden. Dat komt doordat het strand daar veel langzamer afloopt in de zee en het dus iets geschikter is voor kinderen. Het strand aan de oostelijke kant van Side loopt sneller af waardoor de zee al snel diep is. Daarnaast is er nog een klein strand in Side.

Het Side strand is het strand aan de westelijke kant van Side dat geleidelijk aan afloopt. Het strand is ongeveer 3,5 kilometer lang en alle faciliteiten zijn aanwezig. Denk aan kleedcabines, douches, parasols en ligbedden. Op de boulevard zijn vele eetgelegenheden. Er is ook een grote speeltuin aan het strand. In de zee ter hoogte van het centrum van Side zijn rotsen. De zee wordt daardoor als het ware in twee delen gesplitst. Het strand heeft een mooie boulevard.

Sorgun strand
Sorgun strand ligt aan de oostelijke kant van het schiereiland Side. Achter dit strand zijn begroeide duinen, rotswanden en een pijnboombos. Dit strand is natuurlijker dan het westelijke strand. Er zijn dan ook nog vele ruines te vinden langs het strand en het strand kent geen grote inmenging van menselijke hand. Dit strand is een stuk minder druk dan het andere strand.

Naast deze stranden is er bovendien nog een kleiner strand. Dit wordt ook wel het centrum strand genoemd. Het strand is 100 met lang en bestaat uit grind en kiezels. Achter dit strand ligt een kleine begroeide rotswand met daarachter veel vele eetgelegenheden.

Natuurlijk zijn op de stranden heel veel activiteiten te doen. Waterskien, parasailen, duiken en vele andere watersporten kunnen tegen betaling worden gedaan.

Meer bezienswaardigheden in Side: