Griekse amfitheater en Romeinse thermen

Een van de meest opvallende ruines is het oude amfitheater. Dit Griekse amfitheater is nog in goede staat en het is leuk om er eens rond te lopen. Het theater had een capaciteit van 20.000 personen. In dit theater werd tijdens de oudheid gekeken naar gladiatorgevechten en opgevoerde stukken.

Ook de omliggende natuur is erg mooi.

Dit amfitheater kan het beste overdag worden bezocht. In de avond is er namelijk geen verlichting aanwezig waardoor er niet veel te zien is. Bij de ingang van het theater wordt een toegangsprijs van 4 euro per persoon gevraagd.

Naast het Griekse amfitheater bevinden zich Romeinse baden. De baden zijn in de vijfde eeuw na Christus gebouwd. In de badhuizen waste de bevolking zich omdat er niet in alle huizen een mogelijkheid tot wassen aanwezig was.

Badhuizen bestaan uit een kleedruimte, een koudwaterzaal, een lauwwaterzaal en een heetwaterzaal. Ook een zweetruimte ontbrak vaak niet. Aan de zijkanten van de badhuizen kon men water scheppen uit stenen bekkens. De badhuizen hadden ook een open tuin met openluchtbad.

Meer bezienswaardigheden in Side: