Kasteel van Marmaris

De eerste muren van dit kasteel stonden volgens sommigen al 3000 jaar voor Christus. Het Kasteel van Marmaris is (af)gebouwd door Ioniers in 1044 voor Christus. Later heeft ook Alexander de Grote het kasteel veroverd en verbouwd. In 1522 heeft het kasteel onder leiding van Suleyman de Magnifieke zijn huidige vorm gekregen. Suleyman de Magnifieke gebruikte het kasteel als standplaats voor zijn leger.

Tijdens de eerste wereldoorlog is het kasteel onder vuur genomen door de Franse vloot. In de jaren 1980 tot 1990 is het kasteel gerenoveerd en sinds 1991 doet het dienst als museum. Tot die tijd was het een plek waar bewoners van Marmaris woonden. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de haven van de stad.

Het Kasteel van Marmaris bestaat uit zeven verschillende delen. Het kasteel heeft 18 huizen, een fontein en een boog in het kasteel. De binnenplaats van het kasteel is ook erg mooi om te bekijken. Hier vind je vele beelden. Ook de tuinen van het kasteel zijn mooi en goed onderhouden. Tegenwoordig vind je in het kasteel ook een restaurant.

Marmaris heeft een kasteel dat er echt uit ziet als een kasteel. Waar veel andere kastelen in de huidige tijd niet meer aan de verwachtingen van een kasteel voldoen, doet dit kasteel dat wel. Het is mooi om het kasteel van binnen en buiten te ontdekken.

Het kasteel ligt in het centrum van Marmaris, vlakbij de haven. Het is een steile weg omhoog met een behoorlijk aantal traptreden. Daarom is het verstandig om in de ochtend of in de avond het kasteel te bezoeken, als de temperaturen niet op hun hoogst zijn. Er moet een kleine toegangsprijs van 5 lira per persoon worden betaald.

Meer bezienswaardigheden in Marmaris: