Grotten

Rondom Antalya zijn er verschillende grotten te vinden. Van de vijf meest bekende grotten kun je er gemakkelijk 1 kiezen om te bezoeken.

Altinbesik Dudeni
Deze grot heeft twee ondergrondse meren. De eerste ligt vlak naast de ingang en is maar liefst 125 meter land. De grot is te bereiken via de stad Urunlu. De grot is 1600 meter lang en heeft vele rotsen met mooie vorm en natuurlijke bruggen.

Beldibi
De Beldibi grot ligt ongeveer 25 kilometer vanaf Antalya aan de snelweg naar Kemer. De grot ligt 100 meter vanaf de zee.

Damlatas
Damlatas grot staat bekend om zijn helende werking tegen astma. Veel mensen met astma bezoeken deze grot dan ook. Deze grot, is van alle grotten het meest gemakkelijk te bereiken.

Karain
De grot ligt ongeveer 27 kilometer ten noorden van Antalya, op ongeveer 50 minuten rijden. De grot bestaat uit drie aan elkaar liggende grote hallen.

Kocain
Deze grot heeft een lengte van meer dan 633 meter en bestaat uit twee grote hallen. De grot is te bereiken door naar Ahirtis stad te gaan. Daarna is het nog 1,5 jaar uur lopen.

Meer bezienswaardigheden in Antalya: