Sedir eiland / Cleopatra eiland

Sedir eiland is een eiland voor de kust van Marmaris. Het water van het strand van het Cleopatra eiland is prachtig hemelblauw en het uitzicht is verbluffend. Het eiland ligt ongeveer 25 kilometer vanuit de kust van Marmaris en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 120.000 toeristen.

Het eiland staat bekend om het zandstrand. Dit zand is volgende de legende speciaal voor Cleopatra vanuit de Rode Zee naar het eiland gebracht door schepen. Het zand is nergens in de omgeving te vinden. Het zand is gemaakt van schelpen. Daardoor heeft elke korrel zand een perfecte ronde vorm.

Omdat dit zand zo bijzonder is, zijn er beschermingsmaatregelen van toepassing. Zo mag je alleen het strand op zonder schoenen en zonder handdoek. Je bent verplicht om na het bezoek aan het eiland te douchen zodat je geen zand mee neemt.

Helaas is het er tegenwoordig erg druk met vele toeristen. Daardoor gaat een deel van de mooiheid van het eiland verloren.

Het eiland heeft bovendien nog overblijfselen van de oude Romeinse tijd. Hoogtepunt is het Griekse amfitheater.

Om op het eiland te komen moet een toegangsprijs worden betaald. Vervolgens kan gratis gebruik worden gemaakt van de ligbedden, parasols, toiletten en douches op het strand.

De oversteek kan plaatsvinden op verschillende plekken vanaf de kust van Marmaris. Daarnaast gaan er ook veel bootexcursies langs het eiland.

Meer bezienswaardigheden in Marmaris: