Griekse eiland Rhodos

Rhodos is het op drie na grootste Griekse eiland. Het heeft een oppervlakte van 1398 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 115.000 mensen. Het langste punt van het eiland is 80 kilometer lang en het breedste punt is 38 kilometer breed. Met de boot vanaf Marmaris kom je aan in de hoofdstad, Rhodos-stad.

De reis van Marmaris naar Rhodos duurt ongeveer 1 uur.

Rhodos stad
Rhodos stad bevindt zich in het noorden van het eiland. In deze stad is veel te bezichtigen. Het is leuk om aan de Griekse cultuur te snuiven en te wandelen door de leuke straten van de stad. De stad is onder te verdelen in drie delen. De oude stad, de antieke stad en de nieuwe stad. In de antieke stad zijn met name ruines te vinden. De nieuwe stad bevindt zich naast de haven. Dit is een goede plek om te winkelen.

In de oude stad bevinden zich de oude stadsmuren. Het is mogelijk om een wandeling te maken op deze stadsmuren, de ingang bevindt zich bij het Grootmeesterpaleis. De stadsmuren hebben een lengte van vier kilometer en omringen de oude stad Rhodos. De oude stad is nog bijna geheel zoals in de Middeleeuwen en daardoor een mooie ervaring.

Lindos
Lindos ligt op 55 kilometer van Rhodos-stad. Lindos wordt ook wel het witte stadje genoemd, vanwege de vele witte huizen. Er wonen ongeveer 3600 mensen.

Lindos heeft een eigen strand op een zeer bijzondere locatie. Boven de zee tussen de rotsen ligt een strand dat door zowel inwoners als vele toeristen wordt bezocht.

Vlindervallei
De vlindervallei, ook wel Petaloudes genoemd, is een prachtige bezienswaardigheid. De naam van de vallei komt niet uit de lucht vallen. In de zomermaanden vliegen hier honderdduizenden vlinders. Het is mooi om de zwermen vlinders door de lucht te zien gaan.

De vallei ligt 26 kilometer ten zuidwesten van Rhodos. De gehele vlindervallei is ongeveer vijf kilometer lang. Slechts 1 kilometer daarvan is toegankelijk voor het publiek. In de vallei is ook een museum met veel verschillende soorten vlinders.

Meer bezienswaardigheden in Marmaris: