Marmaris

Marmaris is een leuke stad in het zuiden van Turkije. Hieronder de top van de bezienswaardigheden.


1. Kasteel van Marmaris: dit is een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn! Een groot kasteel met een mooi uitzicht over de haven van Marmaris.


2. Haven van Marmaris: Marmaris heeft de grootste jachthaven van heel Turkije. Het is leuk om langs de haven te wandelen en de vele schepen te bekijken.


3. Griekse eiland Rhodos: Rhodos is een prachtig Grieks eiland waar heel veel te doen is. Bezoek de stad Lindos en de mooi vlindervallei.


4. Saklikent Kloof en Milli Park: de prachtige Saklikent kloof is 18 kilometer lang en maar liefst 300 meter diep. Het water in de kloof is slechts enkele graden boven nul.


5. Icmeler: op ongeveer 8 kilometer van Marmaris ligt Icmeler. Een prachtige Turkse stad met een romantische binnenstad en een overweldigend uitzicht.


6. Centrum van Marmaris: een bezoek aan de Bar Street van Marmaris mag natuurlijk niet ontbreken.


7. Dalyan: dit prachtige vissersplaatsje is absoluut een bezoek waard met veel bezienswaardigheden en een gezellige sfeer.


8. Sedir eiland / Cleopatra eiland: het zand van dit eiland geniet hoge bescherming vanwege de bijzondere geschiedenis. Naast het strand, is ook de rest van het eiland indrukwekkend.


9. Atlantis waterpark: het Atlantis Waterpark in Marmaris is een leuk dagje uit voor alle leeftijden!