Marmaris

Marmaris is een leuke stad in het zuiden van Turkije. Hieronder de top van de bezienswaardigheden.


1. Kasteel van Marmaris: dit is een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn! Een groot kasteel met een mooi uitzicht over de haven van Marmaris.


2. Haven van Marmaris: Marmaris heeft de grootste jachthaven van heel Turkije. Het is leuk om langs de haven te wandelen en de vele schepen te bekijken.


3. Griekse eiland Rhodos: Rhodos is een prachtig Grieks eiland waar heel veel te doen is. Bezoek de stad Lindos en de mooi vlindervallei.


4. Saklikent Kloof en Milli Park: de prachtige Saklikent kloof is 18 kilometer lang en maar liefst 300 meter diep. Het water in de kloof is slechts enkele graden boven nul.


5. Icmeler: op ongeveer 8 kilometer van Marmaris ligt Icmeler. Een prachtige Turkse stad met een romantische binnenstad en een overweldigend uitzicht.


6. Centrum van Marmaris: een bezoek aan de Bar Street van Marmaris mag natuurlijk niet ontbreken.


7. Dalyan: dit prachtige vissersplaatsje is absoluut een bezoek waard met veel bezienswaardigheden en een gezellige sfeer.


8. Sedir eiland / Cleopatra eiland: het zand van dit eiland geniet hoge bescherming vanwege de bijzondere geschiedenis. Naast het strand, is ook de rest van het eiland indrukwekkend.


9. Atlantis waterpark: het Atlantis Waterpark in Marmaris is een leuk dagje uit voor alle leeftijden!

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:
Schuiven naar boven