Naar Turkije in de winter?

Wie in de winter op zoek is naar een iets warmer oord dan Nederland komt via verschillende reissites al snel bij Turkije uit. De hotels in Turkije zijn in de winter vaak veel minder druk bezet wat de prijzen erg drukt.

Zo is het niet moeilijk om voor rond de 500 euro al een ultra all inclusive vakantie van een week te boeken. Dat is een zeer klein bedrag voor wat je krijgt. De all inclusive formule bevat immers al het eten en drinken bij het hotel.

In de winter is Turkije geen land voor een zon, zee- en strandvakantie. De winter is echter wel ideaal om het binnenland van Turkije te ontdekken. Turkije heeft een zeer rijke cultuur die vanwege het warme weer en heerlijke klimaat vaak wordt vergeten. Slenteren door de prachtige Turkse steden, het bekijken van de vele markten en het doen van winterexcursies is echter zeker een aanrader. Ook de natuur van Turkije is in de winter een echte aanraden. Het land leent zicht goed voor lange wandeltochten door prachtige natuur.

Wie naar Turkije gaat in de winter moet natuurlijk niet vergeten een visum voor Turkije aan te vragen. Wie meerdere keren per jaar naar Turkije reist, kan hetzelfde visum vaak meerdere keren gebruiken. Het visum is namelijk 180 dagen geldig. Dat betekent dat wanneer je in augustus naar Turkije bent geweest, dat je in december ditzelfde visum kan gebruiken. En wie in december een visum koopt, kan deze bijvoorbeeld in de meivakantie opnieuw gebruiken.

Wie wel een visum aan moet vragen kan dat natuurlijk het beste doen via een betrouwbare aanbieder zoals Visumland. Zij leveren een visum altijd dezelfde dag, ook in de winter.