Side

Side is vooral bijzonder vanwege de ligging op een schiereiland. Door het centrum lopend, zie je aan beide kanten zee. Side is een langgerekte plaats aan de Turkse kust tussen Antalya en Alanya. Hieronder de mooiste bezienswaardigheden van Side.


1. Centrum van Side: de stad ligt op een kaap van 400 meter lang en 1 kilometer breed. Het historisch centrum van Side bevindt zich op een schiereiland en is daardoor een unieke ervaring.


2. Stranden Side: door de unieke ligging van Side zijn er twee lange stranden, aan beide kanten van de stad.


3. Grieks amfitheater: een van de meest opvallende ruines is het oude amfitheater. Dit Griekse amfitheater is nog in goede staat en het is leuk om er eens rond te lopen.


4. Agora en Agora tempel: de Agora was het centrum van Side in vroegere tijden. Het was de marktplaats van de stad en de plek waar mensen elkaar ontmoetten.


5. Apollo tempel / Tempel van Athene: de tempel van Apollo is wereldwijd bekend en daarom ook zeker een bezoekje waard. De tempel ligt direct aan zee waardoor het een unieke locatie is om fotos te maken.


6. Stadsmuren, aquaduct en nymphaeum: Side was in de oudheid omringt met muren ter bescherming. De hoofdingang is absoluut een bezoek waard.


7. Manavgat: de stad Manavgat wordt vooral druk bezocht vanwege de markt en de prachtige waterval.