Masca wandeling

De Masca wandeling is een prachtige wandeling vanaf het dorp Masca naar de kust. Het is werkelijk een geweldige wandeling door een zeer bijzondere klif. Na de wandeling door de prachtige klif kom je bij een mooie baai waar je wat kan afkoelen in de zee. Vervolgens kun je met de boot terug, of de wandeling opnieuw doen maar dan naar boven. Ook wanneer je deze bekende Masca-wandeling niet maakt, is het dorp Masca zeker een bezoek waard. Je voelt je erg klein in deze prachtige natuur en het is echt een moment om te ontspannen.

Masca is een moeilijk bereikbaar dorp, er gaat slechts 1 openbare bus naar Masca. De meeste mensen die deze wandeling doen, gaan naar de dichtbij gelegen stad Los Gigantes. Vanaf hier zijn er veel taxi’s die rijden naar Masca voor een tarief van ongeveer € 20,-. De wandeling wint met het jaar aan populariteit wat er toe leidt dat het op sommige momenten erg druk kan zijn met toeristen. En dat is absoluut niet handig op een wandeling als deze, die vaak over smalle paden gaat. Wanneer je deze wandeling gaat maken, neem dan de tijd en wacht met het inhalen van mensen tot daar een veilige mogelijkheid voor is.

Wie naar Masca rijdt, zal dit doen over een kronkelige weg (TF-436) met een heel mooi uitzicht. Deze weg is eigenlijk al een beleving op zich met veel uitzichtpunten. Eenmaal aangekomen in het dorp Masca kan aan de afdaling door Barranco de Masca worden begonnen. Je begint op een hoogte van 600 meter. De totale wandeling is ongeveer 4,5 tot 5 kilometer lang. De wandeling leidt door een mooi natuurgebied grotendeels bestaande uit een kloof. Het pad is vrij duidelijk. Het is aan te raden niet van het pad af te wijken. Het is zeker mogelijk de wandeling zonder gids te doen, maar in de omgeving en ook in Los Gigantes zijn er gidsen wanneer je het prettiger vindt om met een gids te wandelen. Op een normaal tempo duurt de wandeling ongeveer 3 uur. Een geoefende wandelaar kan dit echter een stuk sneller doen. Het kan ook zomaar zijn dat je 5 uur over de wandeling doet wanneer je ongeoefend bent.

Aan het eind van de wandeling wordt je beloond met een prachtige baai waar je desgewenst in kunt zwemmen. Het is echter wel een zeer rotsachtige zee met kans op een sterke stroming. Pas dus wel op.

Terugtocht
Natuurlijk is het mogelijk om de wandelen terug naar Masca te maken vanaf de baai. Deze wandeling duurt echter een stuk langer omdat je niet aan het afdalen bent, maar juist omhoog gaat. Waar je tijdens de afdaling ongeveer 3 uur doet over de wandeling, kan de wandeling terug naar Masca al snel meer dan 5 uur duren.

Een andere optie is om in de baai een boot terug te nemen naar Los Gigantes. Je vaart dan langs prachtige hoge muren. Een ticket voor deze boot kost €10,- per persoon. Het is mogelijk je ticket te kopen in Masca aan het begin van de wandelen. Ook in de stad Los Gigantes zijn tickets te koop. Na de wandeling kun je vaak ook ter plekke een ticket kopen. De boten gaan niet erg vaak.

Onderweg ga je alleen maar door de natuur. Je komt dus geen restaurants tegen. Neem dus voldoende water en eten mee tijdens de wandeltocht!

Meer bezienswaardigheden op Tenerife: