House of Ataturk

Ataturk is de grondlegger van de republiek Turkije. Door heel Turkije, en in veel huizen van Turken, is zijn foto nog altijd aanwezig. Het huis is niet bekend onder de toeristen waardoor het er vaak rustig is.

Een bezoek aan het huis van Ataturk is dan ook zeker een aanrader. Niet alleen omdat Ataturk hier is verbleven tijdens zijn bezoeken aan Alanya, maar zeker ook om te zien hoe de Turkse huizen van rijke personen er in het verleden uit zagen. Om het huis ligt een mooie tuin.

Het huis is gebouwd rond 1900. Ataturk heeft hier nooit gewoond maar heeft alleen in het huis gelogeerd. Alle kamers in het huis kunnen worden bekeken. Zo kan een goed beeld worden gevormd van een Turks huis rond het jaar 1900. De woonkamer, badkamer en keuken zijn allemaal interessant om te bezichtigen.

Bij mooi weer heeft u vanaf de kust van Alanya, vanaf het huis van Ataturk een prachtig uitzicht op het Beydaglari gebergte aan de overkant.

De entree voor een bezoek aan het huis van Ataturk is gratis. Trek niet langer dan een uur uit voor een bezoek aan het huis. Het huis ligt op nog geen 10 minuten lopen vanaf het centrum van Alanya.

Meer bezienswaardigheden in Alanya: