Bodrum

Bodrum is een leuke badplaats in het zuidwesten van Turkije. De stad ligt op een prachtige locatie op een schiereiland en er is veel te doen in zowel de omgeving, als in de stad zelf. Wij hebben maar liefst 14 verschillende bezienswaardigheden voor u geselecteerd. Zo kunt u zich alvast inlezen en bepalen wat u echt niet wilt missen in Bodrum. Dan gaat u goed voorbereid op reis! Wanneer u op vakantie gaat naar Bodrum zijn de volgende plekken echt aan te raden.


1. Petrusburcht / kasteel van Bodrum: de burcht van Bodrum wordt ook wel het kasteel van Bodrum, of het kruisvaarderkasteel genoemd. Het is het symbool van Bodrum.


2. Mausoleum van Halicarnassus: het Mausoleum van Halicarnassus in Bodrum is 1 van de 7 klassieke wereldwonderen. Het is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Bodrum.


3. Kara Ada: de vertaling van Kara Ada uit het Turks is zwart eiland. Het is een leuke uitstap vanaf Bodrum. Vanaf het eiland is er een mooi zicht op Bodrum.


4. Myndos gate: de Myndos gate is van grote historische waarde. Het was de vroegere toegangspoort tot de stad Bodrum.


5. Dedeman Aquapark: het grootste waterpark van Turkije is te vinden in Bodrum. Het park is meer dan 40.000 vierkante meter groot en heeft 24 glijbanen!


6. Griekse eiland Kos: het Griekse eiland Kos, ligt dichtbij de kust van Bodrum. Op het eiland zijn heel veel verschillende bezienswaardigheden.


7. Gümbet: Gümbet is het uitgaanscentrum in de buurt van Bodrum. De stad ligt slechts drie kilometer van Bodrum af en het is zeker een aanrader.


8. Torba: dit pittoreske dorpje wordt gekarakteriseerd door een kleine authentieke haven en is totaal niet gericht op toeristen.


9. Centrum van Bodrum en de haven van Bodrum: in het centrum van Bodrum vind je met name restaurants en winkeltjes om producten zoals tassen, kleding en sieraden te kopen.


10. Rabbit eiland: ongeveer 25 kilometer van Bodrum, ligt Rabbit Island. Het eiland heeft deze naam gekregen omdat er simpelweg veel konijnen rondlopen.


11. Pedasa: Pedasa is een antieke stad ten noorden van Bodrum. Het uitzicht over de baai van Bodrum is adembenemend.


12. Grieks amfitheater: midden in Bodrum zijn de resten van een Grieks amfitheater te vinden. Het theater heeft plaats voor maar liefst 13.000 personen en is zeker een bezoek waard.


13. Stranden: het mooiste strand in de omgeving van Bodrum is het strand van Gumbet, op ongeveer drie kilometer afstand van Bodrum.


14. Windmolens: de windmolens van bodrum zijn een opvallende verschijning. Vanaf het midden van de 18e eeuw werden de windmolens door de dorpelingen gebruikt om het graan te malen.