Kara Ada

De vertaling van Kara Ada uit het Turks is zwart eiland. Het is een leuke uitstap vanaf Bodrum. Vanaf het eiland is er een mooi zicht op Bodrum.

Het eiland is in verschillende handen geweest maar vanaf 1932, sinds het verdrag tussen Italie en Turkije, behoort het eiland toe aan Turkije. Het eiland was in de Middeleeuwen in Griekse handen, bekend onder de naam Arkos. Vanaf de 16e eeuw was het onderdeel van het Ottomaanse Rijk. In 1919 bezetten de Italianen het eiland. Maar in het verdrag dat Turkije in 1932 met Italie sloot, is beslist dat het eiland tot Turkije behoort.

Het gebied rondom black island wordt vooral gebruikt voor excursies met grotere jachten. Er kan worden gezwommen in 1 van de bijzondere minerale bronnen. De meest bijzondere is wel de minerale bron die zich in een grot bevindt. Hier kan heen worden gezwommen. Op de kust van het eiland zijn veel restaurantjes en cafeetjes te vinden.

Duiken
Langs de kust van het zwarte eiland zijn verschillende wrakken te vinden. Wrakken van een auto, vliegtuig of schepen zijn hier te zien. De wrakken zijn bewust tot zinken gebracht.

Op 4 augustus 2008 is een Douglas C -47 Dakota het water in gelaten. Het wrakstuk ligt op een diepte van 11 tot 20 meter vlak bij de kust. De baai heet Pacoz Bay.

Een ander wrak is dat van een tanker die is gelegen op een diepte van 20 tot 35 meter. Op 20 mei 2007 werd deze marinetanker TCGY 111 Pinar 1 van 37 meter lang en 7 meter breed naar in de zee gelost. Deze tanker kan ook van binnen worden bekeken.

Daarnaast is er in 2007 ook een boot van de kustwacht tot zinken gebracht. Het gaat om een TCG 115 met een lengte van 29 meter en een breedte van 4,7 meter. Dit wrakstuk is te vinden op een diepte van 20 tot 27 meter. Bijzonder aan dit wrakstuk is, dat deze goed van binnen te bekijken is. Er zijn vijf verschillende ingangen die toegang geven tot het wrakstuk.

Het eiland ligt op slechts 6 kilometer vanaf Bodrum. Het is met verscheidene excursies ongeveer 40 minuten varen vanaf de haven van Bodrum.

Meer bezienswaardigheden in Bodrum: