Teide National Park

Het Teide National Park op Tenerife is een beschermd natuurgebied. Het is het meest bezochte park van heel Europa en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. En dat is niet voor niets. De omgeving is adembenemend en geeft een prachtig uitzicht over het eiland Tenerife. Vanaf het hele eiland is El Teide goed te zien. De top ligt dan ook op 3718 meter. En vanaf de top van El Teide heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over het hele eiland!

Het is een aanrader om met een auto door het Nationale park te rijden. Toegang tot het park is gratis. Onderweg zijn er weinig restaurant dus het is aan te raden om voldoende water en eten mee te nemen. Natuurlijk heb je wel restaurants onderweg, maar zeker wanneer je gaat wandelen kan het erg warm worden en is het goed om voldoende mee te nemen.

Doordat je te maken krijgt met veel hoogteverschil kan het onderaan El Teide 25 graden zijn, maar hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Neem dus vooral je winterjas mee! Ook in hartje zomer! Smeer je ook zeker in, want hoewel het koud aan kan voelen, de zon kan erg fel zijn.

Kabelbaan
Ook wie niet graag wandelt, kan op de El Teide vrij hoog komen. Met de auto kun je tot op een hoogte van 2300 meter komen. Hier bevindt zich een grote parkeerplaats en vanaf deze plek kun je de kabellift nemen. Deze zal je brengen naar een hoogte van 3555 meter. Wanneer je na het einde van de kabelbaan nog verder wilt naar de top heb je een vergunning nodig. Je mag dus niet zomaar zelf naar de top wandelen.

Is El Teide gevaarlijk?
De vulkaan El Teide is 1 van de 16 gevaarlijkste vulkanen ter wereld. Slechts 16 op de 15.000 vulkanen wereldwijd hebben deze ’titel’ gekregen. Er wordt binnen niet al te lange tijd een uitbarsting verwacht die zeer gevaarlijk kan zijn.

Meer bezienswaardigheden op Tenerife: