Antalya

Antalya kan worden ingedeeld in het historische centrum en de nieuwe stad. De streken Lara en Kundu staan vooral bekend om hun grote resorts waar toeristen op basis van een all inclusive formule kunnen verblijven. Antalya staat bovendien bekend om de prachtige golfresorts.

Hieronder de top tien van bezienswaardigheden in Antalya.


1. Düdenwatervallen: de Düdenwatervallen zijn zeer bekend in Turkije. De waterval komt uit in de zee en het is werkelijk waar prachtig om de waterval in de zee te zien vallen.


2. Termessos: Termessos is een stad die ongeveer 25 kilometer vanaf Antalya ligt. Het uitzicht van deze stad is door de ligging op een kilometer hoogte ontzettend mooi.


3. Pamukkale en Hierapolis: Pamukkale betekent kasteel van katoen. Het is 1 van de 7 wereldwonderen en absoluut een bezoek waard.


4. Grotten: rondom Antalya zijn er verschillende grotten te vinden. Van de vijf meest bekende grotten kun je er gemakkelijk 1 kiezen om te bezoeken.


5. Perge: het is zeker aan te raden om meer te lezen over de geschiedenis van deze stad. Perge was 1 van de grootste en rijkste steden in de oudheid.


6. Harbour District / Antalya Marina: de oude havenstad is een door toeristen druk bezochte plaats. Er zijn vele winkels te vinden. Het is heerlijk door de leuke straatjes te wandelen. Vanuit deze haven kun je op vele excursies.


7. Göynük Canyon: de natuur bij de Goynuk Canyon is werkelijk prachtig. De Canyon bevindt zich op ongeveer 30 kilometer van Antalya en is zeker de moeite van een bezoek waard.


8. Karaalioglu Park: dit park is een leuke toeristische trekpleister voor in de avond. Het park is groot en goed onderhouden.


9. Centrum van Antalya / Kaleici: Iedereen die naar Antalya gaat, moet natuurlijk het centrum van de stad bekijken. Het centrum kan worden onderverdeeld in het historische centrum, en het nieuwe centrum.


10. Stranden: als er een stad in Turkije bekend staat om de mooie stranden, dan is het wel Antalya. Er zijn grofweg twee verschillende stranden in Antalya.