Dalyan

Dalyan betekent viskering of viskwekerij. Het stadje dankt zijn naam aan de vroegere viscultuur. Tegenwoordig leeft het stadje echter voornamelijk op toerisme. Het stadje ligt ongeveer 85 kilometer van Marmaris.

Rotsgraven
De rotsgraven worden vaak gezien als het symbool van Dalyan. De rotsgraven zijn in de avond mooi verlicht. Langs de waterkant van de stad zijn vele restaurants te vinden waar je een prachtig uitzicht hebt op de rotsgraven.

Het zijn zes rotsgraven die liggen aan de Dalyan rivier. De graven stammen uit de 2e tot 4e eeuw voor Christus. Ze bestaat uit twee Ionische zuilen, een driehoekige fronton, een architraaf met getande friezen, en akroterions in de vorm van palmbladen. Ze worden ook wel de Koningsgraven genoemd.

Modderbad
Het modderbad in Dalyan is een belangrijke trekpleister. Toeristen komen van ver met excursies om de modderbaden te bezoeken. Het is er daardoor vaak erg druk. Tegen betaling kan je gebruik maken van een massage.

De tocht naar het modderbad gaat via een boot over de Dalyan rivier. Deze leidt je langs graven en rotswanden. Daarnaast zijn onderweg vaak schildpadden te zien. Het modderbad heeft vele modderbaden en zwavelbaden.

Er is een onderscheid tussen het oude modderbad van Dalyan. En de nieuwe, aangelegde modderbaden. De nieuwe modderbaden bevatten baden gevuld met zwavel en modder en zijn lang niet zo spectaculair als het oude modderbad.

Winkelstraat in Dalyan
Het centrum van Dalyan bestaat uit 1 lange winkelstraat. Aan deze straat vind je veel restaurants en winkels. Daarnaast kun je langs de haven lopen en een verlengde winkelstraat vinden.

Het stadje is niet geschikt voor feestgangers. Er is zijn geen grote uitgaansgelegenheden, enkel restaurants. Er is slechts 1 kleine disco.

Iztuzu strand
Het Iztuzu strand heeft een beschermde status en heeft een prachtig uitzicht. Het strand is onderdeel van het natuurbeschermingsgebied Koycegiz-Dalyan dat bestaat sinds 1988.

Het strand is te bereiken met de vele bussen die vanuit het stadje vertrekken of met de bootshuttle.

Meer bezienswaardigheden in Marmaris: