Düdenwatervallen

De Düdenwatervallen zijn zeer bekend in Turkije. De waterval komt uit in de zee en het is werkelijk waar prachtig om de waterval in de zee te zien vallen. Langs het mooie natuurpark loopt een pad dat leidt naar een grot. Door de rotsen en grot is het mogelijk om achter of onder de watervallen te kijken. U loopt als het ware achter de waterval langs. Dit is natuurlijk een mooi stuk natuur. Het park om de watervallen heen wordt druk bezocht door de Turken zelf. Zij genieten hier van hun vrije tijd. Ze rusten, lezen een boek, en picknicken in grote getallen.

Er kan een onderscheid worden gemaakt in de onderste Düden waterval en de bovenste Düden waterval. De bovenste Düden waterval stort zich vanaf een hoogte van 28 meter in een canyon. De onderste Düden waterval stort zich vanaf een hoogte van 40 meter in de zee. Dit is erg indrukwekkend om te bekijken. In het gebied rondom de twee grote watervallen zijn er natuurlijk nog vele andere kleinere watervallen te vinden.

De waterval is te bereiken vanaf het land maar kan ook door middel van een excursie per boot worden bezocht. Met name de onderste Düden waterval is beter vanaf een boot te bekijken.

De watervallen zijn beperkt toegankelijk. Mensen in een rolstoel en mensen met kinderwagens kunnen niet door dit gebied. Zij kunnen de waterval wel vanaf het water per boot bekijken. De watervallen bekijken kan in een tijd van ongeveer drie uur. De prijs is laag, 3 lira per persoon.

Meer bezienswaardigheden in Antalya: