Siegfried and Roy’s Secret Garden and Dolphin Habitat

Siegfried en Roy is een Duits magisch duo dat bekend staat om de shows met prachtige de witte leeuwen en witte tijgers. Het duo heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze leerden elkaar kennen in 1959 en begonnen niet lang daarna aan hun optredens in Las Vegas. In 1972 werd hun show uitgeroepen tot beste show van het jaar. In 1990 werd het tweetal ingehuurd door The Mirage Hotel om daar de show te geven. Sinds oktober 2003 hebben zij geen shows meer gegeven na een ernstig ongeluk van Roy tijdens één van de shows in The Mirage Hotel. Wat resteert is de ‘Siegfried and Roy’s Secret Garden and Dolphin Habitat’, in het Mirage Hotel.

In de tuin zie je exotische, met uitsterven bedreigde dieren. Ook de witte tijgers en de witte leeuwen die lang in de shows werden gebruikt zijn er te bewonderen. De tuin lijkt op een jungle, je loopt er langs de vele dieren maar ook langs watervallen. Het is een relatief kleine tuin. Bovenstaande foto is een foto van één van de tijgers van de show in 1990.

Naast prachtige witte tijgers en leeuwen zijn er natuurlijk ook dolfijnen te vinden! Nadat je tuin bent doorgelopen kom je in het verblijf van de dolfijnen. Het is mogelijk om de dolfijnen te aaien. De dieren zijn zowel onder als boven water goed te bewonderen. Ook is het mogelijk om de dolfijnenshow bij te wonen. Bijna continue zijn er trainers aanwezig die de dolfijnen kunstjes laten doen voor het publiek. Je kunt deze kunsten bovenwater bekijken. Het is echter even leuk om de dolfijnen door de glazen onder water te bekijken. Daar zie je de dolfijnen zwemmen.

Praktische informatie
Een kaartje voor The Secret Garden kost 20 dollar. Met 1 a 2 uur heb je meer dan voldoende tijd om alles te kunnen zien. Je mag zo lang blijven als je wilt en je kan zeer dichtbij de dieren komen. Zo kun je als je geluk hebt de dolfijnen zelfs aaien. In het park zijn educatieve displays waarop je meer kunt lezen over de dieren.

Meer bezienswaardigheden in Las Vegas: