Stranden van Tenerife

Tenerife heeft door zijn vulkanische oorsprong veel vulkanische stranden met zwart zand. De stranden in Tenerife worden zeer goed schoon gehouden. Stranden in de buurt van grote accommodaties hebben vaak de mogelijkheid tot de huur van ligbedden en parasols. Ook zijn er op de grotere stranden vaak watersporten te doen.

Playa de las Teresitas is misschien wel het mooiste strand van Tenerife. Het strand is te vinden bij het dorpje San Andrés. De palmbomen in combinatie met het mooie zandstrand en de achterliggende bergen zorgen voor een mooi plaatje en een tropisch gevoel. Het zand komt letterlijk uit de Sahara en is met schepen vervoerd naar Tenerife om dit kunstmatige zandstrand te creëren. Op het zandstrand staan palmbomen. Het strand is 1 kilometer lang en niet echt populair bij toeristen. Je vindt er dus met name inwoners van Tenerife.

Camison Playa is een echt familiestrand. Het strand loopt er zeer geleidelijk af. Wel is zijn er in de zee veel rotsen. De rotsen zorgen voor een heldere blauwe zee. De ene kant van het strand is een kiezelstrand terwijl de andere kant een zandstrand is. Het is een kleiner strand dat erg populair is onder toeristen.

Playa de las Vistas is zeer populair onder toeristen vanwege de goede ligging. Het is 1 van de warmste plekken van Tenerife. Het is een groot wit zandstrand waar je ligbedden en parasols kunt huren. Er zijn gratis wc’s en douches en langs de boulevard vind je veel restaurants en winkeltjes. In het hoogseizoen zie je regelmatig verkopers over het strand lopen. Je kunt dan bijvoorbeeld fruit en drinken kopen. Het strand loopt redelijk rustig af waardoor het geschikt is voor kinderen. Dit strand is bovendien rolstoelvriendelijk.

Playa de Abama is een strand met weinig golven omdat er op ongeveer 100 meter voor de kust veel rotsen zijn neergelaten in de zee. Hierdoor hebben gasten een rustig strand. Het strand is toegankelijk via een lange steile trap. Hotelgasten van Carlton Ritz Abama kunnen echter gebruik maken van de toegang tot het strand per kabelbaan.

Playa Jardín is een strand dat wordt omgeven door kleurrijke botanische tuinen. Het is ontworpen door de kunstenaar César Manrique. Het strand ligt in de stad Puerto de la Cruz. Letterlijk vertaald heet het strand ’tuinstrand’. Het strand heeft zijn naam te danken aan de vele bloemen en planten die achter het strand liggen. Ook zijn er palmbomen en kleine bassins met zeedieren. Het strand heeft zwart vulkaanzand. 1 deel wordt met name gebruikt door watersporters vanwege de hoge golven, het andere deel wordt voornamelijk gebruikt om te zwemmen. Het is een relatief rustig strand.

Playa de las Americas is het strand van de gelijknamige plaats. Het bestaat eigenlijk uit verschillende stranden en het is er zeer druk. Er zijn veel toeristen. De zee is relatief rustig. 1 van de stranden van Playa de las Americas is een surfstrand. Hier vind je goede golven en kun je surfen en ook surfles nemen.

Playa de Benijo is volledig onontdekt door het grote massatoerisme. Dat komt omdat de weg ernaar toe moeilijk begaanbaar is met de auto. De weg is zeer kronkelend door de bergen en vergt veel tijd. Maar het is zeker de moeite waard voor de prachtige vergezichten. Ook de wandeling naar het strand is de moeite waard. De zee bij dit strand is ruig en er zijn relatief weinig toeristen. Het strand heeft zwart vulkanisch zand.

Meer bezienswaardigheden op Tenerife: