Spanje

Spanje is een warm en fijn vakantie land.


Tenerife is met een lengte van 81 kilometer en een breedte van 45 kilometer het grootste eiland van de Canarische eilanden. Het hoort, net zoals de andere Canarische eilanden tot het grondgebied van Spanje en ligt ongeveer 200 kilometer van de kust van Marokko, in de Atlantische Oceaan. Het is een eiland van vulkanische oorsprong dat bekend staat om zijn prachtige natuur en vele mooie stranden. Er wonen nog geen miljoen mensen op het eiland maar elk jaar bezoeken rond de 5 miljoen toeristen Tenerife.

Het eiland behoort politiek gezien bij Europa maar bevindt zich op het continent van Afrika. Vanaf Nederland is het ongeveer 4,5 uur vliegen naar Tenerife. Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Je kunt er betalen met de Euro en de prijzen liggen in de toeristische gebieden ongeveer op het niveau van Nederland. In de kleinere dorpen is het echter een stuk goedkoper.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:
Schuiven naar boven