Gümbet

Gümbet is het uitgaanscentrum in de buurt van Bodrum. De stad ligt slechts drie kilometer van Bodrum af en het is zeker een aanrader om hier 1 of meerdere avonden door te brengen wanneer je in Bodrum bent. Doordat de steden zo dicht bij elkaar liggen, kan je gemakkelijk heen en weer wandelen. Ook is het mogelijk om de dolmus, de Turkse bus, te nemen. Dit is slechts 3 lira per persoon en binnen een paar minuten ben je waar je wil zijn. Waar de stad vroeger vooral draaide op toeristen uit Bodrum, is de stad tegenwoordig ook een op zichzelf staande toeristische stad.

Bar Street
In de Bar Street vind je ontelbaar veel barretjes, cafés, restaurants, clubs en discotheken. Het is hier altijd druk en er heerst een gezellige sfeer. De straat heeft diverse Duitse, Engels en ook Nederlandse kroegen. Er is veelal een jong publiek. De grote verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden is opvallend. Van gezellig en knus tot grote discotheek, Gumbet heeft het.

Gümbet is niet gemakkelijk om te bezoeken. De stad ligt op een heuvel aan de zee. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht, zowel over het land als over zee. Maar het is wel lastig voor mensen die slecht ter been zijn. De weg van de stad naar de kust of naar andere steden bestaat uit veel trappen.

Kust van Gümbet
Ook de kust van Gümbet is mooi. De boulevard en de strandtenten zijn zeker een bezoek waard. De mooie kust zorgt ervoor dat de stad de ideale mix is tussen uitgaan en rust.

Meer bezienswaardigheden in Bodrum: