Griekse eiland Kos

Het Griekse eiland Kos, ligt dichtbij de kust van Bodrum. Op het eiland zijn heel veel verschillende bezienswaardigheden. Eigenlijk is een dag te kort om dit mooie eiland te bezoeken.

Kos-stad
Bij een bezoek aan Kos, mag een bezoek aan het centrum van het eiland natuurlijk niet ontbreken. Er zijn vele gezellige winkelstraatjes te vinden. Het is heerlijk om hier lekker doorheen te slenteren.

Embros Thermae
Een bezoek aan deze warmwaterbron is het toppunt van ontspanning. De bron ligt aan de zuidwestkust van het Griekse eiland, ongeveer 13 kilometer vanaf het centrum. Het water wordt opgewarmd door warmte die afkomstig is van een vulkaan. Er is dan ook een typische geur van zwavel in de warmwaterbron. Het bronwater ontspringt op slechts enkele meters van de kust van Kos vandaan. Het water heeft een temperatuur van 40 tot 50 graden. Om de warmwaterbron zijn stenen geplaatst. Het strand voor de bron is een kiezelstrand. De bron staat bekend om zijn helende werking. Veel mensen met gezondheidsproblemen brengen dan ook een bezoek aan de bron.

Casa Romana
Casa Romana betekent letterlijk Romeins huis. En dat is het ook. In Kos stad zijn de resten te vinden van een oud Romeins huis. Interessant om te bekijken hoe een typisch Romeins huis er vroeger uit zag.

Er gaan dagelijks volle boten vanuit Bodrum naar het Griekse eiland Kos. Een veerboot gaat elk uur naar Bodrum. De prijzen voor een retourticket zijn 12 euro voor iedereen boven 12 jaar. Kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar hebben voor 6 euro een retourticket. Kinderen die nog jonger zijn mogen gratis mee. De veerboot doet ongeveer 1 uur over de reis. Er gaan naast deze veerboot ook vele excursies naar het Griekse eiland. De prijzen voor deze excursies liggen uiteraard anders. Ook zijn er snellere boten die de overtocht al in minder dan 25 minuten maken. Ook hiervoor ligt de prijs meestal wat hoger.

Meer bezienswaardigheden in Bodrum: