Pamukkale en Hierapolis

Pamukkale betekent “kasteel van katoen”. Het is een prachtig stuk natuur welke is opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het is is eigenlijk niet meer dan een kalkstenen berg. Water stroomt van boven naar beneden door een groot aantal terrassen. Dit water is 35 graden, en bevat veel kalk. Zo ontstaan dikke pakketten kalk langs te terrassen. Dit maakt het een adembenemend stukje natuur. Pamukkale is 1 van de 7 wereldwonderen.

Doordat Pamukkale een grote toeristische trekpleister is, werd de kalklaag aangetast. De kalkvorming wordt aangetast door de vele mensen die over de lagen kalk lopen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is er voor toeristen een apart wandelpad aangelegd. Hier moeten de schoenen uit. Dit wandelpad staat continue onder water, waardoor het proces van kalksteen niet wordt verstoord.

Op Pamukkale kan men baden en rondlopen in de sneeuw van kalk. Bovenaan de berg Pamukkale bevindt zich de stad Hierapolis. Hier zijn vele opgravingen te vinden en kan natuurlijk worden genoten van een prachtig uitzicht.

In de avond en nacht is Pamukkale prachtig verlicht. Onderaan de berg is een meer.

Er moet entree worden betaald. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. De prijs voor entree is 20 lira, ongeveer € 8,- per persoon. In Pamukkale en Hierapolis kan gemakkelijk een hele dag worden doorgebracht. Het is een vermoeiende tocht.

Meer bezienswaardigheden in Antalya: