Loro Parque

In Puerto de la Cruz, aan de noordkust van Tenerife, is het wereldwijd bekende Loro Parque te vinden. Het nationale symbool van Tenerife is de papegaai, en dat is voor een groot deel te danken aan deze dierentuin. Van oorsprong was Loro Parque een papegaaienpark, maar inmiddels is het een dierentuin met een grote verscheidenheid aan verschillende diersoorten.

Het park opende in 1972 zijn deuren en was van oorsprong een papegaaienpark. In de loop van de jaren zijn er echter heel veel andere diersoorten bij gekomen en is het park sterk gegroeid. Het park is dan ook meer dan tien keer zo groot geworden qua oppervlakte. Het park heeft een aantal leuke records op zijn naam staan, namelijk:

– grootste dolfijnenshow-aquarium van Europa
– grootste indoor pinguïnverblijf ter wereld
– langste aquariumtunnel van Europa
– 2e plaats op Tripadvisor Travellers’ Choice Winner: ’s Werelds beste dierentuin (2015)

Er zijn dagelijks shows te bezichtigen met orka’s, dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien. Van een zeeleeuwenshow kun je 5 keer per dag genieten, de dolfijnenshow is 4 keer per dag, de papegaaienshow 6 keer per dag en de orkashow 3 keer per dag. Daarnaast vind je er nog een bioscoop waar 9 keer per dag een 20 minuten durende film wordt gedraaid.

Tickets voor het Loro Parque:
– volwassenen: € 34,-
– kinderen 6 tot 11: € 23,-
– kinderen onder de 6 jaar zijn gratis

Meer bezienswaardigheden op Tenerife: