Myndos gate

De Myndos gate is van grote historische waarde. Het was de vroegere toegangspoort tot de stad Bodrum. De poort was bedoeld om vijanden buiten de deur te houden. De poort geeft toegang tot een stadsmuur van 7 kilometer lang van het vroegere Bodrum, toen nog Halicarnassus genaamd. Deze stadsmuur staat momenteel niet helemaal meer overeind.

Toen de poort nog overeind stond had deze drie torens. In het jaar 333 voor Christus heeft Alexander de Grote via deze poort de stad Bodrum geprobeerd te veroveren. Het leger is echter lange tijd opgehouden. Pas een jaar later wist zijn leger de stad in te nemen. Het leger van Alexander de Grote heeft toen vrijwel alle gebouwen in de stad verwoest. Veel soldaten van Alexander de Grote zijn hier verdronken omdat de plek omringt werd door water.

Het uitzicht vanaf de poort is mooi maar het is een kleine ruine waar niet veel te bekijken is. Een bezoek aan de Myndos gate is normaal gesproken van korte duur. Het is gratis om te bekijken. De poort lipt op ongeveer 30 minuten lopen vanaf het centrum van Bodrum.

Meer bezienswaardigheden in Bodrum: