Centrum van Antalya / Kaleici

Iedereen die naar Antalya gaat, moet natuurlijk het centrum van de stad bekijken. Het centrum kan worden onderverdeeld in het historische centrum, en het nieuwe centrum. Beiden zijn een bezoek waard. In beide centra zijn vele winkeltjes en restaurants te vinden.

Kaleici, het oude centrum
Het oude, ofwel historische centrum van Antalya is Kaleici. Er zijn meerdere ingangen van deze oude stad, maar de mooiste ingang is de historische poort van Hadrianus. Deze heeft drie triomfbogen en is mooi om te zien. De oude stadsmuren zijn ook in de avond en nacht leuk om te bezoeken. Ze zijn na zonsondergang prachtig verlicht.

Het centrum heeft nauwe straatjes met houten huizen. Er zijn vele winkels en restaurants. Ook zijn er vele markten waar vooral veel sieraden te vinden zijn. Naast vele historische gebouwen, zijn er ook grote nachtclubs en discotheken.

Centrum modern Antalya
Het moderne Antalya bestaat vooral uit grote winkelstraten met zowel luxe modeketens als kleine winkeltjes. Er zijn veel verschillende restaurants. De winkels zijn tot laat in de avond open. Het aanbod in de meeste winkels is hetzelfde als in heel Turkije. De meeste winkelstraten in het moderne centrum zijn niet autovrij. Er zijn ook vele grote winkelcentra te vinden. Hier zijn vele verdiepingen met winkels te vinden. Het is absoluut leuk om deze een keer te bezoeken.

Meer bezienswaardigheden in Antalya: