Icmeler

Op ongeveer 8 kilometer van Marmaris ligt Icmeler, tegenwoordig een door toeristen steeds meer bezochte stad. Met de Dolmus is het slechts tien minuten rijden vanaf Marmaris.

Het plaatsje staat met name bekend om de mooie pijnbomen en mooie bergen rondom het plaatsje. Daarnaast is er een mooi uitzicht over de mooie helderblauwe zee en de vele kleine eilandjes die voor de kust zijn te vinden.

Het strand van Icmeler is iets minder dan 1,5 kilometer lang en zeer breed. Dit mooie zandstrand heeft ligbedden en parasols en is veel minder druk dan het strand in Marmaris. Langs het strand ligt een boulevard met verschillende restaurants en winkels.

Iedere week, op woensdag, is er op de weg van Marmaris naar Icmeler een markt. Deze markt ligt vlak bij Icmeler en is met name gericht op toeristen. De prijzen liggen dus relatief hoog en afdingen is een noodzaak.

Icmeler staat verder bekend om de gezellige nauwe straatjes met kanalen en mooie verlichte bruggetjes. Hier kun je alleen te voet wandelen.

Meer landinwaarts kun je lopen door het echte Icmelor. Het dorp waar de bewoners wonen. Hier vind je veel oudere kleine witte huisjes en zie je het dagelijks leven van de bewoners van Turkije.

Meer bezienswaardigheden in Marmaris: