Tenerife

Met een lengte van 81 kilometer en een breedte van 45 kilometer is Tenerife het grootste eiland van de Canarische eilanden. Het hoort, net zoals de andere Canarische eilanden tot het grondgebied van Spanje en ligt ongeveer 200 kilometer van de kust van Marokko, in de Atlantische Oceaan. Het is een eiland van vulkanische oorsprong dat bekend staat om zijn prachtige natuur en vele mooie stranden. Er wonen nog geen miljoen mensen op het eiland maar elk jaar bezoeken rond de 5 miljoen toeristen Tenerife. Het eiland behoort politiek gezien bij Europa maar bevindt zich op het continent van Afrika. Vanaf Nederland is het ongeveer 4,5 uur vliegen naar Tenerife. Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Je kunt er betalen met de Euro en de prijzen liggen in de toeristische gebieden ongeveer op het niveau van Nederland. In de kleinere dorpen is het echter een stuk goedkoper.

Tenerife telt maar liefst 412 vulkanen! De meesten zijn klein, maar natuurlijk zijn er ook grotere en natuurlijk El Teide. De hoogste vulkaan van het eiland. Daarnaast vind je heel erg veel bananenplantages. Het eiland wordt heel veel bezocht door wielrenners aangezien het eiland de ideale plek is om te wielrennen met zijn vele gebergten.

Weer van Tenerife
Vanwege het stabiele klimaat met in de winter een gemiddelde temperatuur van 20 graden en in de zomer een gemiddelde temperatuur van 25 graden wordt Tenerife ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Voor het zuidelijke deel van het eiland geldt dat de gevoelstemperatuur door de goede weersomstandigheden vaak iets hoger ligt. Voor het noorden geldt juist dat de gevoelstemperatuur wat lager ligt. Dit heeft te maken met de zonkracht en de wind.

Op Tenerife is er een weergrens door de vulkaan El Teide. Dit leidt ertoe dat het noorden van het eiland vaker bewolkt is en kouder aanvoelt. Het kan er veel waaien. De top van El Teide is vaak bezaaid met een laagje sneeuw. Dit geeft een mooi gezicht vanaf veel verschillende kanten van het eiland. En natuurlijk is het klimmen naar de top van de vulkaan ook een belevenis op zich.

Nachtleven van Tenerife
Het uitgaansleven van Tenerife is populair onder jongeren. Het populairste uitgaansgebied is te vinden op Playa de las Américas. Hier vind je de Patch, Veronicas en Starco, drie verschillende uitgaansgebieden met vele bars en clubs. Naast Playa de las Americas zijn ook Puerto de la Cruz, Los Cristianos en Costa Adeje populaire uitgaansbestemmingen met veel restaurants en barretjes.


Natuurlijk heeft Tenerife veel bezienswaardigheden:

1. Stranden van Tenerife
Tenerife staat bekend om zijn prachtige stranden. En dan met name om de vulkanische stranden. Deze stranden hebben door vulkanische uitbarstingen zwart zand, en dat is natuurlijk een bijzonder gezicht. Naast zwarte stranden vind je er natuurlijk ook ‘gewone’ stranden.


2. Steden van Tenerife
Santa Cruz de Tenerife is 1 van de 2 hoofdsteden van de Canarische eilanden. Maar daarnaast zijn er nog veel meer plaatsen een bezoek waard. Tenerife heeft een ongelofelijke verscheidenheid aan dorpen en steden. Voor ieder wat wils. Van cultuur tot geschiedenis tot modern. Steden en dorpen van Tenerife hebben prachtige binnensteden en architectuur waardoor je je waant in een openluchtmuseum. Er is overal mooie natuur en de binnensteden hebben prachtige historische centra, zonder uitzondering.


3. Masca wandeling
De Masca wandeling is een prachtige wandeling vanaf het dorp Masca naar de kust. Het is werkelijk een prachtige wandeling door een prachtige klif. De natuur is mooi en de ruige wandeling wordt beloond met een mooie baai. Ook wanneer je niet de Masca-wandeling gaat maken is een bezoek aan het dorp zeker de moeite waard. De weg er naar toe is al een belevenis op zich en wordt beloond met een prachtig uitzicht.


4. Teide National Park
De Teide is het symbool van Tenerife. De hoogste top van de vulkaan wordt omringd door het Teide National Park. Het park trekt jaarlijks bijna 3 miljoen bezoekers, meer dan elk ander park in Spanje. En het is ook zeker de moeite waard! Je kunt er prachtige lange wandelingen maken en je komt er nog veel meer vulkanen en mooie landschappen tegen. Vrijwel overal in het park kun je genieten van een mooi uitzicht.


5. Loro Parque
In Puerto de la Cruz, aan de noordkust van Tenerife, is het wereldwijd bekende Loro Parque te vinden. Het nationale symbool van Tenerife is de papegaai, en dat is voor een groot deel te danken aan deze dierentuin. Van oorsprong was Loro Parque een papegaaienpark, maar inmiddels is het een dierentuin met een grote verscheidenheid aan verschillende diersoorten.


6. Anaga gebergte
Het Anaga gebergte is te vinden in het noorden van Tenerife. Dit gebied wordt niet vaak bezocht door toeristen in vergelijking met de andere parken en natuurgebieden op het eiland. Het Anaga gebergte ligt in de omgeving van de hoofdstad Santa Cruz en is een beschermd natuurgebied. Het gebied is wel populair onder wandelaars en natuurliefhebbers. Maar omdat het tot voor kort een moeilijk bereikbaar gebied was, is het er relatief rustig. Je kunt er uren wandelen zonder andere mensen tegen te komen.


7. Siam Park
Het Siam Park is een waterpark dat te vinden is bij Playa de las Américas in het zuiden van Tenerife. De temperatuur van het water is 25 graden. Je vindt er vele attracties op een oppervlakte van maar lieft 18,5 hectare. Er is genoeg te doen en te zien voor een hele dag. Voor jong en oud. In dit geweldig grote waterpark in Thaise stijl, verveel je je geen moment. Je bent er gemakkelijk een hele dag aan kwijt.