Steden van Tenerife

Tenerife heeft een ongelofelijke verscheidenheid aan dorpen en steden. Voor ieder wat wils. Van cultuur tot geschiedenis tot modern. Steden en dorpen van Tenerife hebben prachtige binnensteden en architectuur waardoor je je waant in een openluchtmuseum. Er is overal mooie natuur en de binnensteden hebben prachtige historische centra, zonder uitzondering.

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en tegelijkertijd 1 van de 2 hoofdsteden van de Canarische eilanden. Het is een zeer moderne stad. Dit merk je zowel aan de sfeer als aan de architectuur in de stad. Het wordt door toeristen eigenlijk niet veel bezocht, terwijl de stad zeker de moeite waard is. Het is een mooie stad die een wandeling door het centrum meer dan waard is.

Een van de meeste bekende gebouwen van Tenerife is het Auditorio de Tenerife. Dit is een operagebouw en ook het symbool van de stad Santa Cruz. In dit bijzondere gebouw vind je twee concertzalen. Het is ook een aanrader om om het gebouw heen te lopen. Langs de kust vind op de vele rotsen die voor de kust liggen schilderingen van bekende personen zoals Whitney Houston, Bob Marley, Elvis en Michael Jackson.

San Cristóbal de La Laguna
San Cristóbal de La Laguna is een stad naast Santa Cruz de Tenerife. Het centrum van deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst en dat is niet voor niets. Tot het jaar 1723 was San Cristóbal de La Laguna de hoofdstad van Tenerife, en dat is nog steeds zichtbaar. Je vindt er bijvoorbeeld de oude universiteit. De meeste gebouwen zijn in de Renaissance stijl. Veel van de gebouwen zijn koloniale gebouwen.

Niet te missen bezienswaardigheden wanneer je in San Cristóbal de La Laguna bent zijn Iglesia de la Conception (de oudste kerk van de stad van 7 verdiepingen hoog die gebouwd is van lavasteen), Kathedraal van La Laguna en Real Santuario (de Universiteit van La Laguna). Daarnaast brengt een wandeling door het stadscentrum je langs veel bijzondere huizen, historische pleinen, middeleeuwse straatjes, voormalige lagunes en vele palmbomen die onderdeel zijn van het landschap. De stad lijkt simpelweg op een schilderij en een openluchtmuseum.

Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz is de stad waar het toerisme van Tenerife begon. De qua oppervlakte kleine stad was de eerste waar de vele hotels werden gebouwd. Wie nu de stad bezoekt vindt nog steeds een historisch centrum met naast de kust vele hotels en resorts. De stad wordt dan ook druk bezoek door toeristen.

Iglesia de Nuestra Senora de la Pena Francia is een oude kerk in het centrum van Puerto de la Cruz. Het is een symbool van de Canarische eilanden geworden. Wat ook leuk is is Parque Taoro. In dit park vind je watervallen, een tropische tuin met cactussen maar ook een kerk en een bibliotheek. Ook vind je in de stad een Botanische tuin.

Daarnaast heeft de stad een mooie oude haven en is ook een bezoek aan kasteel San Felipe leuk om te doen.

La Oratava
De rijkste regio van Tenerife is La Oratava. Van oudsher is de stad in handen geweest van rijke landheren en wijnboeren. Daardoor woonden in de stad veelal mensen die rijk waren, en dat zie je nog steeds. Zij bouwden hier hun huizen, kerken, kloosters en tuinen. De gebouwen zijn indrukwekkend en het is mooi om te zien.

Dat vooral rijke landboeren zich hier vestigden is niet voor niets. In La Oratava vind je de meest vruchtbare grond van heel het eiland. Dit is nu nog steeds merkbaar door de vele wijngaarden en de teelt die er nog steeds plaats vindt. De Orotava vallei staat bekend om de mooie uitzichten over wijnvelden. Daarnaast vind je er veel kerken en een indrukwekkend ravijn. Populair zijn ook de vele wijnproeverijen in de omgeving van La Oratava.

Aclimatación de La Orotava is een botanische tuin met meer dan 4.000 verschillende plantensoorten en een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter.

Het feest van Corpus Cristi begin juni vormt de hele stad om tot een adembenemend bloementapijt.

Los Gigantes
Los Gigantes dankt zijn naam aan de enorme rotsen achter de haven van de stad. De haven is de belangrijkste reden om Los Gigantes te bezoeken. Vanuit Los Gigantes maken veel mensen de Masca wandeling door de kloof van Masca. Ook worden er vanuit deze stad veel boottrips georganiseerd naar het leefgebied van walvissen en dolfijnen.

Garachico
Ooit was Garachico een belangrijke haven maar inmiddels wordt deze haven niet meer gebruikt. Je vindt er een schilderachtig dorpje. 1 van de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Garachico zijn de natuurlijke zwembaden van lavasteen. Deze zijn ontstaan door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Je vindt deze vulkanische zwembaden naast de kustlijn over een lengte van 6 kilometer. De baden zijn gevuld met zeewater.

Veel mensen kiezen ervoor om de wandeling naar de Drakenboom van Garachico te maken. De bekende drakenboom van Icos de los Vino, is meer dan 500 jaar oud, 17 meter hoog en heeft een omtrek van maar liefst 6 meter.

Los Cristianos
Los Cristianos is een stad waar het massatoerisme duidelijk zichtbaar is. In tegenstelling tot andere steden en dorpen van Tenerife is Los Cristianos niet authentiek. Je vindt er tegenwoordig ook maar vrij weinig oorspronkelijke bewoners. Toerisme is de drijfveer en de plaats is geheel ingericht naar het toerisme. Er zijn dus veel winkels, hotels en restaurants.

Playa de las Américas
Playa de las Américas is het centrum van het nachtleven in Tenerife. Je vindt er veel hotels, restaurants, clubs, bars en discotheken. De plaats ligt naar Los Cristianos. Het is bovendien een echte shopstad. Van de meest bekende merken tot de minder bekende merken! Je vindt er heel veel verschillende kleine overdekt winkelcentra en natuurlijk heel veel winkels en restaurants langs de boulevard en in de stad.

Meer bezienswaardigheden op Tenerife: