Anaga gebergte

Het Anaga gebergte is te vinden in het noorden van Tenerife. Dit gebied wordt niet vaak bezocht door toeristen in vergelijking met de andere parken en natuurgebieden op het eiland. Het Anaga gebergte ligt in de omgeving van de hoofdstad Santa Cruz en is een beschermd natuurgebied. Het gebied is wel populair onder wandelaars en natuurliefhebbers. Maar omdat het tot voor kort een moeilijk bereikbaar gebied was, is het er relatief rustig. Je kunt er uren wandelen zonder andere mensen tegen te komen.

Het is er vaak een stuk koeler dan op de rest van Tenerife. Dat komt mede doordat het er vaak mistig is. Het is dus ook een extreem vochtig gebied, wat de flora en fauna weer ten goede komt.

Het gebied kenmerkt zich door bergketens en bossen, afgewisseld door diepe dalen met groene weiden. Valleien en pittoreske dorpjes. Vooral de laurierbossen zijn een bezichtiging meer dan waard. Je vindt er veel prachtige uitzichten. Er zijn zeer veel wandelroutes. Het is aan te raden voldoende drinken en eten te nemen want sommige wandelingen duren lang en het is er dus maar weinig toeristisch.

Chamorga is een dorpje dat in het Anaga gebergte ligt. Vanuit dit dorpje zijn er veel wandelpaden. Dit dorpje is te bereiken met de auto. Langs de weg vind je al veel mooie uitkijkpunten. Voor Chamorga ligt een mooi kilometerslang dal dat uitkomt bij de zee. Het bezoekerscentrum vind je bij Cruz del Carmen. Als je van wandelen in de natuur houdt in een bergachtig landschap dan moet je het Anaga gebergte zeker niet missen. Er zijn heel veel wandelroutes die je dwars door prachtige natuur, over prachtige pittoreske weggetjes leiden naar de mooiste uitzichten.

Het hoogste uitkijkpunt is Pico del Inglés. Hier heb je op een hoogte van bijna 1 kilometer een mooi uitzicht over zowel de zee als over het Anaga gebergte.

Wanneer je naar het Anaga gebergte gaat, ben je gemakkelijk een hele dag kwijt. Je raakt niet uitgekeken. Dit noordelijke deel van het eiland staat in sterk contrast met de rest van het eiland. Het is niet toeristisch. Er is maar weinig gebouwd. Wat je er vindt zijn oude dorpjes en mooie natuur.

Leuk is ook Playa de Benijo. Misschien wel het mooiste stand van Tenerife. Volledig onontdekt door toeristen.

Meer bezienswaardigheden op Tenerife: