Stratosphere Observation Tower

De Stratosphere Observation Deck geeft een prachtig zicht van 360 graden over Las Vegas. Het is absoluut een aanrader om dit te doen. Het is een toren van 350 meter hoog. Op de toren zijn vier geweldig enge attracties te vinden die alleen echte waaghalzen kunnen doen.

Attracties
Bovenin de toren bevinden zich maar liefst 4 verschillende attracties:
1. Bigshot: dit is met 329 meter hoogte de hoogste attractie van de hele wereld. Met een maximale snelheid van 72 kilometer per uur en een maximale vrije val van bijna 49 meter beleef je op 329 pas echt een attractie! De attractie laat je meerdere keren een vrije val beleven.
2. Insanity: Insanity The Ride genoemd is de op één na hoogste attractie ter wereld. Het is een centrifuge die op zijn kop hangt en over de rand van de Stratosphere schuift waarna je 275 meter boven de grond hangt met een prachtig uitzicht op Las Vegas. De attractie draait rond met ongeveer 60 kilometer per uur waardoor je met 3 G-krachten te maken krijgt als je erin zit.
3. X-Scream: X-Scream is met een hoogte van 264 meter de op twee na hoogste attractie ter wereld. Voor een lengte van meer dan negen meter zweef je boven de grond met een snelheid van meer dan 28 kilometer per uur. En dan maar hopen dat je karretje op tijd stopt!
4. SkyJump: SkyJump is niets meer en niets minder dan wat de naam al zegt. Je springt vanaf de Stratosphere toren naar beneden. Vanaf een hoogte van 263 meter. Met een snelheid tot wel 64 kilometer per uur. In een verticale positie met je hoofd naar boven. Voor de echter waaghalzen.

Er wordt momenteel een vijfde attractie gebouwd.

Stratosphere Observation Deck
Het observatiedek dat zich buiten bevindt is de hoogte van heel Amerika. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om het mooie Las Vegas van grote hoogte vanaf binnen, veilig en wel achter glas, te bekijken.

In de toren bevindt zich het ‘Top of the World’ restaurant. In dit restaurant kun je heerlijk dineren terwijl je elk uur een ronde maakt van 360 graden. Een leuke ervaring die je zeker bij zal blijven. Daarnaast is er de Level 107 Lounge en de Air Bar.

Praktische informatie:
De toegang tot de toren is 20 dollar. Voor toegang tot de attracties kun je meteen een aantal ritjes in de verschillende attracties kopen. Hoe meer ritjes je koopt, hoe goedkoper de prijs per rit. Voor 10 dollar koop je een ticket voor een attractie waarmee je direct vooraan in de rij staat. En dat bespaart bij drukte een hoop tijd.

Openingstijden in lokale tijd zijn:
Maandag: 10:00 tot 1:00
Dinsdag: 10:00 tot 1:00
Woensdag: 10:00 tot 1:00
Donderdag: 10:00 tot 1:00
Vrijdag: 10:00 tot 2:00
Zaterdag: 10:00 tot 2:00
Zondag: 10:00 tot 1:00

Meer bezienswaardigheden in Las Vegas: