Top 6 zon-, zee- en strandvakanties Turkije

Turkije is een zeer populaire vakantiebestemming. Daar wordt door de lokale bevolking goed op ingespeeld. De grote resorts en gezellige restaurants komen als paddenstoelen uit de grond. Maar wat is de top zes van plaatsen waar deze all inclusive resorts zijn te vinden? Waar de toeristen komen voor zon, zee en strand? En waarin onderscheiden deze plaatsen zich van elkaar?

Alanya
Maar liefst anderhalf miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Alanya. De Turkse badplaats heeft prachtige stranden en een goed klimaat. Daarnaast staat Alanya ook nog bekend om de uitstekende uitgaansgelegenheden voor jong en oud.

Bodrum
Bodrum staat bekend om de gezellige binnenstad met knusse straatjes met winkels, boetieks en restaurants. Het kasteel van St. John is een absolute aanrader. Net zoals het schiereiland van Bodrum met zijn vele baaien en leuke plaatsen. Wie uit wil gaan kan beter uitwijken naar het naastgelegen Gumbet.

Marmaris
Marmaris ligt in een gesloten baai, het Griekse eiland Rhodos is vanaf het land met helder weer te zien. De stad staat vooral bekend om zijn grote bazaar en open lucht discotheken.

Antalya
Het centrum van Antalya bestaat uit de oude stad en de nieuwe stad. Er zijn vele winkelstraten welke vaak tot laat in de avond open zijn. De stad staat ook bekend om het golftoerisme. Er zijn golfbanen van topkwaliteit midden in een prachtig landschap. Ook bekend zijn het prachtige kiezelstrand (Konyaalti) en zandstrand (Lara).

Side
Side ligt tussen Antalya en Alanya. De naam komt van een Anatolische granaatappel welke symbool staat voor overvloed en vruchtbaarheid. In Side zijn nog veel oude ruïnes te vinden.

Kusadasi
Kusadasi heeft een mooi lange en brede boulevard. De naam Kusadasi betekent vogeleiland. Vanuit Kusadasi is de best bewaarde stad uit de Griekse en Romeinse tijden, Ezafe, gemakkelijk te bereiken. De stad biedt zo een samenkomst tussen zon, zee, strand en cultuur.