Kasteel van Alanya

Het kasteel van Alanya bevindt zich op een prachtige locatie op een schiereiland bij Alanya. Vanwege de ligging op 250 meter hoogte, op de top van Promontory, is het uitzicht vanaf het kasteel werkelijk prachtig. Vrijwel de hele stad is van boven te zien. Dit geeft echt een verbluffend uitzicht en het is natuurlijk een prachtige locatie om foto’s te maken. Van beide kanten van Alanya.

Kasteel Alanya

De muur bij het kasteel heeft een lengte van maar liefst 6,5 kilometer. Binnen de kasteelmuren zijn de resten van een Byzantijnse kerk. Het kasteel werd beveiligd door middel van de muren en de vele torens. Rondom het kasteel zijn maar liefst 140 torens te vinden om ervoor te zorgen dat indringers niet het kasteel binnen konden komen.

Bijzonder aan het kasteel van Alanya is, dat ook de kerkers te bezoeken zijn. Het verhaal gaat dat wanneer de gevangenis vol zat, de gevangen aan de rand van de berg werden gezet bij een klif. Vervolgens moesten de gevangen elkaar van de klif af duwen. Net zo lang tot er maar 1 gevangene over blijft. Deze ene gevangene was zijn leven daarna nog niet zeker. Pas als de gevangene een grote rots van dit plateau af kon duwen het ravijn in, mocht deze terug naar de cel.

Vanaf het centrum van Alanya is het ongeveer een uur lopen naar het kasteel van Alanya. Bij het kasteel is er een bochtige en steile weg omhoog waar veel eetgelegenheden zijn. Het is een vermoeiende tocht, maar door de vele rustgelegenheden onderweg is het goed te doen.

Meer bezienswaardigheden in Alanya