Istanbul

Istanbul is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet de hoofdstad van Turkije. Met 14 miljoen inwoners is het echter wel de grootste stad van Turkije. Er is dan ook veel te beleven en er zijn veel bezienswaardigheden op het gebied van cultuur. Hieronder de topbezienswaardigheden van Istanbul.


1. Topkapi Paleis: het Topkapi Paleis was het centrum van het Ottomaanse Rijk en biedt een prachtig uitzicht over de Bosporus.


Hagia Sophia in Istanbul

Hagia Sofia

Hagia Sofia is door ons, Reiswaardig, bestempeld als 1 van de mooiste gebouwen ter wereld! Absoluut een bezoek waard.


3. Gülhane Park: het Gülhane Park in Istanbul was het eerste openbare stadspark van Turkije. Het is een prachtig park met mooie bloemen, fonteinen en standbeelden.


4. Bosporus: de Bosporus is zeestraat die de stad Istanbul in twee delen deelt.


5. Blauwe Moskee / Sultan Ahmetmoskee: Ataturk is de grondlegger van de republiek Turkije. In Alanya is het mogelijk om het huis te bekijken.


6. Hippodrome en Basilica Cisterne: het hippodrome en de Basilica Cisterne zijn een mooie bezienswaardigheid met een oude geschiedenis.


7. Grote Bazaar: de sfeer van de Grote Bazaar van Istanbul moet zijn geproefd!


8. Prinseneilanden: de prachtige prinseneilanden zijn echt een bezoek waard! Geniet van de sfeer, de rust en een prachtig uitzicht.


9. Archeologisch Museum: het eerste museum van Turkije en 1 van de grootste ter wereld herbergt de stoffelijke resten van Alexander de Grote.


10. Chorakerk: de Chorakerk in Istanbul is een museum dat zowel van buiten als binnen mooi is.


11. Galatatoren: de Galatatoren geeft een prachtig uitzicht over de stad Istanbul!


12. Moskee van Suleyman: de Moskee van Suleyman ligt op een heuvel in de stad waardoor deze goed te zien is!